Янукович з посіпаками встигли вкрасти в українців 40 млрд доларів

Янукович з посіпаками встигли вкрасти в українців 40 млрд доларів

Фото: Reuters

Для цього їм знадобились лише три роки при владі.

Позбавлений звання президента України Віктор Янукович разом із своїми поплічниками вкрав у українців близько 40 млрд доларів за 3 роки.

Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко у розмові з журналістами, повідомляє Укрінформ.

"На жаль, парламент не прийняв закон про спецконфіскацію, і потреба в ньому не відпадає. Бо крім 1,1 мільярда доларів коштів, що належать Януковичу, які були заарештовані в Україні, тільки за експертними оцінками близько 40 мільярдів доларів було вкрадено режимом Януковича за 3 роки їхнього так званого урядування", - сказав міністр.

Він уточнив, що ці гроші перебувають під різними юрисдикціями в різних державах, їх вивели з України через складні схеми.

Тим часом механізм спецконфіскації надає можливість для повернення цих коштів.

Однак, за словами Петренка, "українські депутати бояться цього закону як вогню", але Мін'юст й далі наполягатиме, аби цей законопроект був ухвалений.

"Якщо не цей парламент, то інший його обов'язково прийме", - сказав Петренко.

Нагадаємо, 3 травня Комісія з контролю за файлами Інтерполу припинила розшук позбавленого звання президента України Віктора Януковича та його сина Олександра

Окрім Януковича, Інтерпол зняв з розшуку двох посадовців його режиму - екс-голову Адміністрації президента та екс-секретаря РНБО Андрія Клюєва і екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Також Інтерпол відмовився оголошувати у розшук скандального народного депутата Олександра Онищенка, якого в Україні звинувачують у нанесені державі шкоди на суму 3 млрд грн. Українське бюро Інтерполу передало цю інформацію в НАБУ. 

У ГПУ запевнили, що рішення Інтерполу будуть оскаржені, а в українське законодавство, можливо, внесуть зміни. Він наголосив, що зняття з міжнародного розшуку Януковича відбулося не через недоліки слідства чи допущені порушення слідчими органами. 

Оболонський суд столиці оголосив перерву в розгляді справи Януковича до 29 травня

Оболонський суд столиці оголосив перерву в розгляді справи Януковича до 29 травня

Повʼязані теми:

Наступна публікація