Заарештоване Україною майно "Газпрому" пішло з молотка

Заарештоване Україною майно "Газпрому" пішло з молотка

Фото: Getty Images

За пакет акцій держава отримала 41 млн гривень.

На фондовій біржі ПФТС реалізовано виставлений на примусовий продаж пакет акцій компанії "Газтранзит". 40,2% акцій, котрі раніше належали російському "Газпрому", продано за 41 млн 25 тисяч гривень, повідомляє Економічна правда з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За інформацією цих видань, зростання ціни від стартової склало 2%. Покупцем виступив венчурний фонд "Голдмен", який пов’язують із бізнесменом Андрієм Нестеренком та народним депутатом Андрієм Журжієм.

Передісторією цього продажу стало рішення Антимонопольного комітету України від січня 2016 року про накладення штрафу на "Газпром" у розмірі 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Вердикт було оскаржено, однак судові інстанції протягом наступних років визнали правосильність рішення АМКУ. У 2017 році суд також зобов'язав "Газпром" відрахувати до бюджету України понад 171 мільярда гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Згодом сума штрафу збільшилися через пеню, а рішення щодо примусового стягнення було скероване до Державної виконавчої служби України. "Газпром" продовжує оскаржувати всі ці рішення.

Російський "Газпром" підтвердив арешт своїх активів відповідно до рішення суду в Амстердамі

Російський "Газпром" підтвердив арешт своїх активів відповідно до рішення суду в Амстердамі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація