Рецепт рибного супу із судака

Дата публікації
Перегляди
1552
Рецепт рибного супу із судака

Credits

Це чудовий варіант обіду для всієї родини.

Коли набридли овочі та звичні бульйони, спробуйте приготувати цей ароматний рибний суп. Готується страва просто, але треба ретельно проціджувати бульйон кілька разів. Рекомендуємо подавати такий суп із сухариками та посипавши зеленню.

Інгредієнти:

  • судак - 500 г
  • дрібніша риба (окунь, піскар або йоржі) - 500 г
  • картопля - 500 г
  • вода - 1,5 л
  • цибуля - 1 шт.
  • лавровий лист - 3-4 шт.
  • горошини запашного та чорного перцю
  • зелень
  • сіль

Приготування:

Для того, щоб такий рибний суп вийшов смачним, треба використовувати кілька видів риби. Найкраще поєднати судака та ще якусь дрібну, наприклад, окуня.

Почистіть рибу, відділіть м'ясо від кісток. Знадобляться для рибного бульйону лише кістки. Тому покладіть їх у каструлю та залийте водою. На 1 кг риби використовується 1,5 л води.

Поставте все на вогонь та варіть протягом 1 години.

Через годину додайте цибулю, лавровий лист, перець, перець і продовжуйте варити на невеликому вогні протягом ще 30 хвилин.

Бульйон процідіть через сито. Ліпше робити це кілька разів, щоб переконатися, що кісток у ньому не залишилося.

Додайте до бульйону картоплю та м'ясо риби, яке відокремили раніше і варіть суп до готовності риби. Під час варіння його не помішуйте.

Зелень, наприклад, петрушки чи кропу нашинкуйте і посипте нею суп.

Читайте також: Картопляний крем-суп із куркумою: рецепт від Євгена Клопотенка

Більше рецептів шукайте у розділі "Кухня"