Суп-харчо по-грузинськи: оригінальний рецепт

Суп-харчо – це традиційна грузинська страва, яка користується великою популярністю. Особливість цього супу в тому, що він готується з яловичини чи баранини та вариться густим.

Суп харчо по-грузинськи

Суп харчо по-грузинськи / © Credits

У суп обов'язково додають рис, велику кількість грузинських спецій, зелені, завдяки цим інгредієнтам страва має приємний, гострий смак та чудовий аромат.

Складники

  • яловичі ребра – 600 г;

  • вода – 2,5 л;

  • рис – 100 г;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • аджика абхазька – 2 ч. л.;

  • паприка мелена – 0,25 ч. л.;

  • хмелі-сунелі – 1 ст. л;

  • часник – 2 зубчики;

  • горіхи волоські – 100 г;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • перець чорний горошком – 5 шт.;

  • зелень (петрушка, кінза, кріп);

  • сіль;

  • олія – 3 ст. л.

Приготування

Яловичі ребра вимийте і розріжте. Помістіть у каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Щойно бульйон закипів, зніміть піну. Покладіть в каструлю очищену моркву та цибулю (цілі). Варіть під закритою кришкою 1-1,5 години. Коли м'ясо буде готове, витягніть з каструлі моркву та цибулю.

Промийте рис, викладіть його до м'яса і варіть десять хвилин.

У сковороді на розпеченій олії обсмажте одну цибулину, нарізану півкільцями, до золотистого кольору. Додайте горіх, подрібнений в крихту, і обсмажте з цибулею кілька хвилин. Всипте в сковороду хмелі-сунелі, паприку, аджику, болгарський перець (нарізаний кубиками), томатну пасту, перець, сіль. Все протушкуйте чотири хвилини.

Коли рис готовий, викладіть вміст сковороди в каструлю. Перемішайте, дайте закипіти. Додайте дрібно нарубаний часник, лавровий лист і зелень. Вимкніть. Залишіть настоятись під кришкою 10-15 хвилин.

Поради

М'ясо для супу використовуйте будь-яке.

Читайте також:


Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie