Як приготувати марципан

Дата публікації
Перегляди
4240
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Як приготувати марципан

Фото: Credits

Фігурки з марципану прикрасять будь-який десерт. Якщо ви навчитеся його робити, зможете декорувати торти і тістечка фігурками і квітами будь-якої форми і кольору.

Приготувати марципан в домашніх умовах не так-то й складно. Зате, якщо ви зліпите або виріжете з нього квіти або фігурки тварин, ваш торт викличе фурор.

Інгредієнти:

  • ½ склянки очищеного і підсмаженого солодкого мигдалю
  • 2 ст. л. очищеного і підсмаженого гіркого мигдалю (можна замінити мигдальним Лекер)
  • ½ скл. цукрової пудри
  • 1-3 ст. л. води

Змолоти обидва види мигдалю в кавомолці до стану пилу, додати цукрову пудру, ретельно перемішати, додаючи поступово воду. Потім масу нагрівати на водяній бані до тих пір, поки вона не стане відділятися від стінок каструлі. Марципан викласти на обробну дошку, присипану цукровою пудрою, і розкачати. З застиглої суміші вирізати будь-які фігурки: квіти, листочки, ромбики, горошки.

Марципану можна надати різні відтінки за допомогою декількох крапель сиропу або варення, соку з буряка чи моркви, лікеру та коньяку. Можна використовувати і харчовий барвник, але краще віддати перевагу натуральним засобам.

Софія Яроцька

Читайте також: Чудо-кексики з простих продуктів: як приготувати смачний десерт "мафіни" Медові"

Наступна публікація