Туфлі "Мері Джейн": тренд в стилі ретро

Туфлі "Мері Джейн": тренд в стилі ретро

Фото: Getty Images

З настанням вересня на зміну сандаль і еспадриль приходить більш вінтажний тренд.

Йдеться про туфлі "Мері Джейн", прекрасно знайомі любителькам преп і ретро. Кілька слів про це взуття з простим, але ефектним дизайном.

З часів дитинства багато хто пам'ятає ці туфельки з круглим носком і тонкими ремінцями. Щось середнє між балетками і "човниками", "Мері Джейн" були дуже популярні в 60-ті роки. Туфлі, що нагадують лялькове взуття, слугували доповненням до плісованих спідниць і блуз із круглими комірцями.

Фото: Getty Images

Як і інші тренди минулих років, поступово "Мері Джейн" вийшли з моди. За ними закріпився імідж дитячого, шкільного взуття. Так було допоки марка Prada не надала класичні туфлі в оновленій версії — яскраві і посипані різнобарвними блискітками. Тепер "Мері Джейн" можна побачити в колекціях найпрестижніших брендів. Gucci випускає моделі з прорізами, на підборах і платформі, тоді як Miu Miu пропонує туфлі сірого металевого відтінку з ланцюжками на ремінцях. Не відстають від тенденції і більш доступні марки, тому зараз у всіх є можливість включити модне взуття в свій гардероб.

Актуальні моделі

У продажу завжди присутні класичні "Мері Джейн" з чорної або білої матової шкіри. А для тих, хто не хоче обмежуватися стандартним дизайном, існує величезний вибір моделей будь-якого забарвлення. Якщо ви любите кольорове взуття, купуйте лаковані туфлі бордово-червоного або пастельно-рожевого відтінку. Віддаєте перевагу оригінальному стилю? Ви з легкістю знайдете "Мері Джейн" на свій смак — оксамитові, посипані паєтками або прикрашені квітковим принтом.

Особливу увагу дизайнери приділяють ремінцям туфель. Цей елемент взуття прикрашають блискучими стразами, розсипами перлів, а також золотистими або сріблястими ланцюжками.

А щоб остаточно позбавити "Мері Джейн" від іміджу улюбленого взуття зразкових школярок, туфлі мають високі підбори. Це можуть бути як запаморочливі шпильки, так і стабільні квадратні каблуки. Тим, хто шукає більш комфортний варіант, можна порекомендувати моделі на платформі або танкетці.

Стильні ідеї

Фото: Getty Images

До якого вбрання підійдуть "Мері Джейн"? У вас є два варіанти. Перший — носити ретротуфлі з наймоднішими речами сезону. Незважаючи на свій вишуканий вигляд, це взуття поєднується з образами в стилі casual не гірше, ніж кросівки. Чорні лаковані туфлі на квадратних підборах стануть чудовим доповненням до "маминих" джинсів, футболки та просторого чорного блейзера.

Сара Джессіка Паркер / Фото: Getty Images

"Мері Джейн" більше не вважаються позбавленими смаку і застарілими, тому прекрасно підходять до найстильніших і сучасних вбрань. Якщо ви не боїтеся оригінальних ідей, виберіть бежеві замшеві туфлі на високих шпильках. Носіть їх зі шкіряною спідницею і пуловером ажурної в'язки.

Фото: Getty Images

А для тих, хто любить все класичне і вінтажне, існує другий варіант — цілковите ретро. Для цього вам знадобиться маленька чорна сукня з круглим білим комірцем. Доповніть вбрання традиційними туфлями "Мері Джейн" на пласкій підошві, не забувши надягти під них білі шкарпетки. Якщо вас приваблює мода іншого десятиліття, спробуйте образ в рок-н-рольному стилі. Звичайні чорні "Мері Джейн" мають добрий вигляд і з речами в дусі 90-х, такими як картаті штани, футболка з принтом і шкіряна куртка-косуха.

Читайте також: Еспадрилі — улюблене взуття королев, герцогинь, кінозірок і моделей

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Що з чим носити
Наступна публікація