Американські вчені досягли успіху в розробці ПО для керування смартфоном очима

Американські вчені досягли успіху в розробці ПО для керування смартфоном очима

Фото: wallpaperbeta.com

Програма слідкує за поглядом людини та виконує дії, відповідно до положення зіниць.

Команда вчених із інституту технологій штату Массачусетс, університету Джорджії та німецьких науковців просунулася в роботі над програмним забезпеченням, що дозволяє керувати смартфоном за допомогою рухів очей. Дослідники вже досягли точності в 1 см при визначенні програмою напрямку погляду людини.

Науковці обіцяють, що якість і точність системи буде поліпшуватися в міру надходження великої кількості даних. Для цього створено спеціальний мобільний додаток, який збирає інформацію про те, як люди дивляться на свої телефони при різному освітленні, у приміщенні та на вулиці тощо.

В першу чергу управління поглядом буде запропоновано для використання мультимедійних файлів. За задумом фахівців, за допомогою інноваційної системи зручно перемотувати і ставити на паузу відео, перемикати музичні треки і переглядати фотографії.

Раніше схожі розробки здійснювали компанія Samsung та проект Eye Tribe. Однак вони не досягли успіху через значні похибки та складності в роботі, а також слабке зацікавлення подібними технологіями на ринку. Також канадська компанія InteraXon розробила диво-обруч для голови, завдяки якому люди зможуть управляти смартфоном силою думки.

В німецькому Аугсбургу облаштували світлофори для фанатів смартфонів

В німецькому Аугсбургу облаштували світлофори для фанатів смартфонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація