У ВООЗ попередили про поширення коронавірусу повітряним шляхом

У ВООЗ попередили про поширення коронавірусу повітряним шляхом

Фото: УНІАН

Затримка вірусу у місцях із поганою вентиляцією "не може бути виключеною".

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що передавання коронавірусу у повітрі можливе. Понад 200 вчених закликали представників ВООЗ заявити про це та відшукати рішення проблеми.

Про це пише Euronews.

Організація давно заявляє, що основною формою передавання коронавірусу є респіраторні краплі, що передаються через тісний контакт з інфікованими людьми. Єдине ж повітряне передавання вірусу було у медичних установах під час медичних процедур, які генерують аерозолі.

Тепер вони кажуть, що повітряне передавання у людних місцях та місцях із поганою вентиляцією "не може бути виключеним". Раніше у деяких дослідженнях вже вказували на таку можливість.

Це може означати, що вірусні аерозолі можуть залишатися інфекційними в повітрі протягом певного проміжку часу. Але інші дослідження спростовують наявність вірусної РНК в повітрі за межами медичних установ, зазначає ВООЗ, додаючи, що необхідні подальші дослідження.

Доповідь ВООЗ був опублікована після публікації відкритого листа в академічному журналі, в якому зверталися до медичної спільноти із закликом "визнати потенціал передавання  повітрям", яке було підтримано 239 експертами.

Існує значний потенціал інгаляційного впливу вірусів в мікроскопічних респіраторних крапельках (мікрокапельки) на короткі і середні відстані, і ми виступаємо за використання профілактичних заходів для пом'якшення цього шляху повітряного передавання. Миття рук і соціальне дистанціювання доречні, але, на нашу думку, є недостатніми для захисту.

йдеться у відкритому листі лікарів

Генеральний директор Тедром Аданом Гебреісус призначив групу експертів для оцінки уроків, отриманих з реакції на коронавірус.

Нагадаємо, іспанське дослідження поставило під сумнів доцільність колективного імунітету як спосіб боротьби з пандемією COVID-19. Експерти стверджують, що для забезпечення захисту антитіла мають бути у не менш ніж 70% населення. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація