До Сирії разом із президентом ПАРЄ літав доповідач по українському питанню

До Сирії разом із президентом ПАРЄ літав доповідач по українському питанню

Фото: convergencia.cat

Ірина Геращенко розповіла нові подробиці скандального візиту президента ПАРЄ до Сирії.

Разом із президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом до Сирії літали ще двоє чиновників, які займають високе становище в Асамблеї.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" розповіла віце-спікер українського парламенту і делегат ПАРЄ Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що одним із супутників Аграмунта був віце-президент Асамблеї іспанський депутат Хорді Шукла, який до того ж є доповідачем по моніторингу по Україні. Третім високопосадовцем ПАРЄ, який відвідав Сирію, був бельгійський депутат Алан Дестекс, що очолює один із ключових комітетів Асамблеї – юридичний.

Геращенко зазначила, що члени ПАРЄ летіли до Сирії на російському військовому літаку. Вони були запрошені депутатом нелегітимної Держдуми Леонідом Слуцьким, який через свою причетність до анексії Криму та агресії Росії в Україні внесений у всі західні санкційні списки.

Нагадаємо, скандал довкола Аграмунта розгорнувся після повідомлення про його візит до Сирії. Він визнав, що зробив помилку, коли полетів російським літаком. Аграмунт заявляв, що росіяни його обманули і підставили, а також, що добровільно у відставку він не піде. 

Делегати ПАРЄ не очікували візиту їхнього президента Педро Аграмунта до Сирії на запрошення російських депутатів. Як повідомив народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, делегати ПАРЄ шоковані таким візитом

Інформація про візит Педро Аграмунта до Сирії з'явилась 20 березня. Росія анонсувала цей захід як сигнал того, що все одно присутня у ПАРЄ, хоча вже два роки не надсилала у Страсбург список своєї делегації. А перед тим російську делегацію позбавляли голосу через анексію Криму, тоді, образившись, Росія припинила роботу у ПАРЄ, а цього року висловила бажання повернутись. 

Геращенко розповіла подробиці скандального візиту керівництва ПАРЄ до Сирії

Геращенко розповіла подробиці скандального візиту керівництва ПАРЄ до Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація