Майбутнє України залежить від перемог у "внутрішній війні" – Тіллерсон

Майбутнє України залежить від перемог у "внутрішній війні" – Тіллерсон

Фото: Reuters

Санкції проти Росії будуть збережені до відновлення територіальної цілісності України.

Санкції проти Росії будуть збережені до відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Але майбутнє України також залежить і від перемог у "внутрішній війні".

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон у своєму зверненні щодо відносин з Європою.

Голова американського зовнішньополітичного відомства нагадав, що 2014 року США ввели санкції проти Росії у відповідь на її агресію проти України. За його словами, Росія і зараз проводить агресивну політику проти сусідніх країн, втручаючись в їхній виборчий процес і просуваючи недемократичні ідеали.

Росія має зробити перший крок для деескалації конфлікту в Україні, – Рекс Тіллерсон

Росія має зробити перший крок для деескалації конфлікту в Україні, – Рекс Тіллерсон

"Ми не будемо приймати таке очевидне порушення міжнародного права. Ми сподіваємося, що Росія поновить територіальну цілісність України і виконає Мінські угоди, і це нам дозволить поновити нормальні відносини. Але хочу чітко сказати, що санкції залишаться, поки Росія не змінить свої дії", - сказав Тіллерсон.

Держсекретар США також зазначив, що врегулювання конфлікту в Україні має враховувати відновлення територіальної цілісності країни.

"В Україні кожного дня вмирають люди на війні. Ця війна мусить закінчитися, і ми закликаємо росіян виконати свої зобов’язання в рамках Мінських угод. Будь-яке врегулювання війни в Україні, яке не буде враховувати повний суверенітет і територіальну цілісність України, є неприйнятним", - сказав він.

Разом із тим, перемога України залежить і від перемоги у "внутрішній війні", каже Тіллерсон.

"Майбутнє України також залежить від перемог у внутрішній війні, в активному проведенні реформ. Ми закликаємо Україну створити інституції, які заслуговують на довіру, подолати корупцію, посилити судову систему і забезпечити економічний добробут своїх громадян",  - сказав Тіллерсон.

Раніше повідомлялося, що США підтримують Україну в прагненні до миру на Донбасі та повернення нині окупованих територій. Такої думки дотримують і в адміністрації президента Сполучених Штатів, і сам Дональд Трамп. Про це в інтерв'ю Politico сказав спеціальний представник у справах України Державного департаменту США Курт Волкер. Він зазначив, що після призначення на цю посаду спілкувався з держсекретарем Рексом Тіллерсоном, високопосадовцями адміністрації щодо дій США щодо України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація