Міська рада Харкова програла апеляційний суд щодо знесення Леніна

Міська рада Харкова програла апеляційний суд щодо знесення Леніна

Мерія Харкова програла суд щодо Леніна / Фото: city.kharkov.ua

У Кернеса обіцяють судитися далі – писати скаргу до касаційного суду.

Апеляційний адміністративний суд відхилив вимоги міської ради щодо визнання незаконним зносу пам'ятника російському більшовицькому вождю Володимиру Леніну в центрі Харкова. Про це повідомляє прес-служба муніципалітету.

Рішення суду датоване сьогоднішнім числом – 7 квітня 2015 року. За словами заступника директора юридичного департаменту Харківської міської ради Костянтина Прокоп'єва, це рішення також планується оскаржити.

"Міськрада буде звертатися до Вищого адміністративного суду з касаційною скаргою на рішення апеляційного суду", - ідеться в повідомленні, поширеному мерією Харкова.

Офіційні джерела також нагадують, що міська влада оскаржила рішення колишнього голови Харківської ОДА Ігоря Балути щодо знесення монументу на площі Свободи. Активісти громадських організацій та харківські патріоти демонтували пам'ятник майже одночасно з появою дозволу обласної адміністрації.

Мер міста Геннадій Кернес протягом останніх років неодноразово обіцяв захистити пам'ятник Леніну в Харкові, зокрема погрожував зламати руки і ноги тим, хто здійснить спробу скинути фігуру з постаменту. Після того, як кількатисячний натовп повалив монумент, Кернес пообіцяв відновити монумент вождю на найбільшій площі України.

Раніше на Запоріжжі на друзки розбили чотири пам'ятники Леніну.

Цієї ночі у різних районах Харкова знесено два пам’ятники Леніну

Цієї ночі у різних районах Харкова знесено два пам’ятники Леніну

Повʼязані теми:

Наступна публікація