Пивоварський у НАБУ дізнався про кримінальну справу проти нього

Пивоварський у НАБУ дізнався про кримінальну справу проти нього

Фото: УНІАН

Кримінал відкрили через подання "депутата Денисенка".

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що стосовно нього порушено кримінальну справу, про що він дізнався в Національному антикорупційному бюро.

Міністр повідомив, що кримінальну справу проти нього відкрито за поданням "депутата Денисенка", проте у Верховній Раді працює три народних депутати з таким прізвищем: позафракційні Андрій і Анатолій Денисенко і депутат з фракції "БПП" Вадим Денисенко.

Нагадаємо, що українські політики почали ходити на допити в НАБУ після скандалу із відставкою Айвараса Абромавичуса.

Як повідомлялося, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Андрій Пивоварський у своїй заяві провів історичні паралелі

Андрій Пивоварський у своїй заяві провів історичні паралелі

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.

Слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли і його заступники - Максим Нефьодов, Юлія Ковалів, Юлія Клименко.

Також залишила пост Торгового представника України Наталія Микольська.

4 лютого після зустрічі президента Петра Порошенка з послами країн G7 уряд зібрався на позачергове засідання. На ньому було оголошено, що чотири міністри, які раніше з різних причин написали заяви про відставку, відкликають їх. Це зробили міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський та міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація