Сакварелідзе викликали на допит до ГПУ через "зникнення" 2 мільйонів доларів

Сакварелідзе викликали на допит до ГПУ через "зникнення" 2 мільйонів доларів

Фото: УНІАН

Звільнений заступник генпрокурора розповів про тиск на його команду.

Екс-заступника генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе, якого 29 березня звільнили із займаної посади, запросили на допит у справі зникнення двох мільйонів доларів.

Про це сам Сакварелідзе написав у Facebook.

За його словами, він мав розмову із заступником начальника створеного нещодавно в ГПУ департаменту Дмитром Сусом. Екс-заступник очільника ГПУ додав, що саме цей чиновник раніше шантажував людей із його команди та схиляв до "співпраці".

"Він запросив мене в п'ятницю на допит у справі про "зникнення" 2 млн американських доларів. Цей самий Сус кілька днів тому під загрозою висунення підозр, маючи на руках дозвіл на проведення обшуків, шантажував працівників Генеральної інспекції і схиляв їх до "співпраці", щоб отримати помилкові показання, які внаслідок мали бути використані на брифінгу з метою дискредитації мене і нашої команди", - йдеться у повідомленні Сакварелідзе.

 

Только что мне звонил заместитель начальника созданного недавно в ГПУ департамента, который занимается откровенно заказн...

Опубликовано Davit Sakvarelidze 30 марта 2016 г.

 Він додав, що залюбки прийде на допит і запропонував йому надіслати офіційне повідомлення.

Також, за словами Сакварелідзе, НАБУ вже займається справою щодо безпідставного переслідування членів його команди.

"Для того, щоб знову ж з громадянської позиції допомогти Україні максимально безболісно вийти з досить скандальну ситуацію, пов'язану з можливими допитами послів іноземних держав такими, як пан Сус, я, безумовно, готовий дати будь-які необхідні роз'яснення щодо роботу донорських організацій. До слова, я також буду вимагати, щоб мій допит був записаний на відео", - йдеться у повідомленні.

Сакварелідзе наголосив, що Сус заперечував контакти із представниками його команди, однак у екс-заступника прокурора є відповідні докази.

"Подивившись ефір передачі "Шустер live" від 24 березня, можна побачити, як наш працівник був змушений покинути його для зустрічі з іншим нашої колегою, яка відбувалася в кафе біля будинку. Саме біля цього місця в цей же час перебувала машина відчайдушного "шукача" 2 млн доларів Суса і його "наружки" з працівниками СБУ Київської області", - резюмував він. 

Генеральна прокуратура України опублікувала на своєму сайті наказ "Про притягнення до дисциплінарної відповідальності" за підписом Генпрокурора Віктора Шокіна, у якому розписані мотиви звільнення Давіда Сакварелідзе

27 березня у Генпрокуратурі заявили, що "відреагують" на участь Сакварелідзе у протестній акції.

Нагадаємо, народні депутати, обрані від Одеської області, і керівники більшості обласних прокуратур України вимагали звільнити Давида Сакварелідзе від посади заступника генпрокурора і голови прокуратури Одеської області. Відповідні листи вони написали на ім'я генерального прокурора Віктора Шокіна.

24 березня команді заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе повідомили про обшуки під час прямого ефіру програми "Шустер Live". Повідомлення про ймовірні обшуки отримав заступник начальника відділу процесуального керівництва Віталій Опанасенко, якому подзвонили з Генпрокуратури. Пізніше ГПУ спростувала факт обшуків.

Напередодні Сакварелідзе повідомив, що двоє слідчих з його команди, які вели справу "діамантових прокурорів", отримали повідомлення про звільнення. Заступник генпрокурора назвав це "широкомасштабним наступом" на його команду через цю справу.

При цьому, прокурор ГПУ Владислав Куценко звинуватив команду Сакварелідзе у безвідповідальному ставленні до скандальної справи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація