Єврокомісар Ган поділився деталями зустрічі із Зеленським

Єврокомісар Ган поділився деталями зустрічі із Зеленським

Фото: Twitter/Johannes Hahn

За словами єврокомісара, перемовини тривали понад півтори години.

Єврокомісар Йоганнес Ган розповів про деталі його зустрічі з обраним президентом України Володимиром Зеленським та назвав перемовини "дуже цікавими".

Про це він повідомив під перед початком зустрічі глав МЗС Євросоюзу 13 травня в Брюсселі, передає "Європейська правда".

Єврокомісар пригадав що перемовини тривали понад півтори години і виявилися "дуже цікавими". Коментуючи свої враження від майбутнього українського президента, він наголосив на знанні англійської Зеленським, однак "поставив під сумнів" володіння українською.

"Перш за все, можу підтвердити, що він говорить англійською. А по-друге – сам я цього не зрозумів, але наш перекладач запевнив мене, що він також говорить українською, хоча це ставилося під сумнів", - розповів Йоганнес Ган.

Також Ган зауважив, що вірить у те, що Зеленський "підтримує європейський вектор".

"Відчувається, що для новообраного президента було важливо продемонструвати свою незалежність від олігархічної системи", - додав єврокомісар.

Відповідаючи на запитання про ставлення Зеленського до Росії, Ган уникнув конкретики, але запевнив, що дії РФ для майбутнього президента України – неприйнятні. Це стосувалося, зокрема, нещодавнього рішення про роздавання паспортів РФ на Донбасі.

"Він розуміє, що це неприйнятно, це виклик для нього. Мені здалося, що він готує адекватну відповідь Росії на це", - сказав комісар.

За словами Гана, із Зеленським також говорили про проблему зовнішніх боргів України, а також про можливий розпуск Верховної Ради. 

Нагадаємо, що Єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган 7 травня провів зустріч з новообраним президентом України Володимиром Зеленським. Після переговорів Ган запевнив, що Євросоюз готовий підтримати проведення усіх реформ, які принесуть користь українцям.

Зеленський зустрівся із лідерами фракцій ВР і обговорив майбутню інавгурацію

Зеленський зустрівся із лідерами фракцій ВР і обговорив майбутню інавгурацію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація