Зеленський призначив послом у США постійного представника України в ООН

Зеленський призначив послом у США постійного представника України в ООН

Фото: Постійне представництво України при ООН

Відповідний указ було видано 18 грудня.

Президент України Володимир Зеленський призначив постійного представника України в ООН Володимира Єльченка новим послом у Сполучених Штатах.

Про це йдеться в указі президента №911/2019.

Попереднім указом Зеленський також звільнив Єльченка з посади постпреда в ООН, а також за сумісництвом посла в Ямайці. На його місце було призначено заступника міністра закордонних справ Сергія Кислицю.

Раніше ЗМІ повідомляли, що посла України у США може обійняти нинішній постійний представник України в ООН Володимир Єльченко. В ООН Єльченко неодноразово рішуче відстоював позицію України часто в запеклих обмінах репліками з російською делегацією під час засідань організації.

Під час пресмарафону 10 жовтня президент Володимир Зеленський сказав, що кандидатуру на нового посла України в США вже визначили, проте його ім'я він не назвав. "Людина обрана, людина з досвідом, дипломат, який дуже добре знає Сполучені Штати. Я думаю, буде призначений найближчим часом", - зазначив глава держави. До цього послом України у США був Валерій Чалий, якого призначив попередній президент Петро Порошенко.

Українське посольство в США очолить 60-річний Володимир Єльченко

Українське посольство в США очолить 60-річний Володимир Єльченко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація