США та Бразилія наполягають на перенесенні Олімпіади-2020

США та Бразилія наполягають на перенесенні Олімпіади-2020

Фото: Associated Press

На їхню думки, спортсмени не мають можливості підготуватися до змагань належним чином.

Олімпійські комітети США та Бразилії виступили за перенесення Олімпійських ігор 2020 року в Токіо у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Серед американських спортсменів було проведено опитування: менше десяти відсотків респондентів заявили, що пандемія не вплинула на їхній тренувальний процес. Водночас 34 відсотки опитаних заявили, що продовження тренувань в нинішніх умовах може загрожувати їхньому здоров’ю.

69 відсотків респондентів готові брати участь в Олімпіаді в липні, але тільки 32 відсотки вважають, що змагання будуть чесними за наявних обставинах.

Своєю чергою, Бразильський олімпійський комітет вважає необхідним перенесення Олімпіади-2020 на 2021 рік.

"Як дзюдоїст і колишній спортсмен, я знаю, що мрія кожного спортсмена - змагатися на Олімпіаді в найкращих умовах. Стає очевидним, що в цьому році реалізувати цю мрію вийде", - заявив глава організації Пауло Уандерлі.

Додамо, що Міжнародна федерація тенісу (ITF) підтримала рішення Міжнародного олімпійського комітету почати розробку різних варіантів проведення Олімпіади-2020, включаючи перенесення Ігор.

"ITF підтримує рішення МОК переглянути підготовку до Олімпійських ігор-2020 на Токіо і посилити розробку можливих сценаріїв, щоб забезпечити правильне рішення для спортсменів і всіх інших учасників Ігор. Ми готові до співпраці з МОК і надамо інформацію про олімпійському турнірі з тенісу", - йдеться в заяві ITF.

  • Олімпіада-2020 має тривати від 24-го липня до 9-го серпня.
  • Остаточний вердикт щодо нової дати змагань мають назвати протягом наступних чотирьох тижнів.

Австралія та Канада стали першими країнами, які відмовилися від участі в Олімпійських іграх. При цьому обидві країни готові відправити своїх спортсменів на Ігри в наступному році.

Раніше повідомлялося, що у Міжнародному Олімпійському Комітеті впевнені, що Ігри-2020 будуть перенесені.

Повʼязані теми:

Наступна публікація