Філіппіни сколихнув потужний землетрус: є загроза цунамі (відео)

Філіппіни сколихнув потужний землетрус: є загроза цунамі (відео)

Фото: Digit.ru

Інформації про постраждалих чи загиблих наразі немає.

Землетрус магнітудою 7,2 стався стався 11 серпня на півдні Філіппін біля берегів острова Мінданао. У зв'язку з потужними поштовхами оголошено загрозу виникнення цунамі.

Про це повідомила Геологічна служба США.

За даних сейсмологів, епіцентр підземних поштовхів перебував за 145 км від міста Давао, який є головним портом острова. Осередок залягав на глибині 50 кілометрів.

За даними центру попередження про цунамі США, у радіусі 300 кілометрів від епіцентру землетрусу можливе виникнення небезпечних хвиль. Водночас, додається, що внаслідок землетрусу на Західному узбережжі США ризиків виникнення цунамі немає.

Після першого землетрусу в районі були зафіксовані кілька афтершоків невисокої магнітуди. Інформації про потерпілих і руйнування не надходило.

Водночас місцеві мешканці у Мережі активно публікують відео землетрусу.

Нагадаємо, щонайменше 30 землетрусів були зафіксовані 13 липня у східній частині Тайваню. Їхня магнітуда коливалася від 2,9 до 5,2.

Також потужний землетрус стався на кордоні між американськими штатами Каліфорнія та НевадаМагнітуда підземних поштовхів складала майже шість балів. Саме тому землетрус став найсильніший за 27 років. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Погодні аномалії
Наступна публікація