Кількість загиблих цивільних у Східній Гуті зросла до 800 осіб

Кількість загиблих цивільних у Східній Гуті зросла до 800 осіб

Фото: Reuters

Серед загиблих - щонайменше 177 дітей.

У результаті потужних авіаударів та атробстрілів з боку сирійських урядових сил та їхніх союзників по анклаву Східна Гута поблизу Дамаска, починаючи з 18 лютого, загинули вже близько 800 мирних жителів. Такі дані оприлюднили у вівторок, 6 березня, в Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини. Ця розташована в Лондоні організація спирається на дані власної мережі інформаторів.

Серед загиблих - щонайменше 177 дітей, стверджують у центрі моніторингу, передає інформагенція AFP. Лише 6 березня у Східній Гуті жертвами бомбардувань та обстрілів стали 19 цивільних.

Асад заборонив ввезення у Східну Гуту гумконвою

Асад заборонив ввезення у Східну Гуту гумконвою



Тим часом сирійські урядові війська та союзні їм сили просуваються глибше в анклав. Станом на ранок 6 березня вони контролювали близько 40 відсотків території Східної Гути.

Раніше повідомлялося про пропозицію російських військових до повстанців та їхніх родин залишити територію анклаву. Їм пообіцяли надати транспорт, дозволили забрати з собою особисту зброю та гарантували безпеку під час перевезення в інші райони Сирії, що контролюються ворожими до Башара Асада силами.



7 березня відбудеться спеціальне засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Сирії та дотримання резолюції про 30-денне перемир'я. Ініціаторами проведення такого засідання виступили Великобританія та Франція.

13 січня 2018 року під час атаки сил Асада в сирійській провінції Східна Гута проти мирного населення застосували отруйний газ та повторили атаку 22 січня. Після цього держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Кремль разом із режимом Башара Асада несе відповідальність за загибель людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація