Медведєв визнав, що у США досі підтримують збереження санкції проти Росії

Медведєв визнав, що у США досі підтримують збереження санкції проти Росії

Фото: Reuters

За його словами, припущення щодо збереження антиросійських санкцій залишились незмінними.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв визнав, що у США досі підтримують збереження санкції проти Росії.

Про це повідомляє ТАСС.

"Якщо ситуація зміниться, ну, що ж - добре. Не зміниться - значить ми заклали більш жорсткі критерії, і зможемо виконати всі найважливіші для нас зобов'язання, у тому числі соціальні. Незалежно від результатів виборів в якій би то не було країні, в тому числі в такій важливій, як США, наші припущення залишилися незмінними, у тому числі й припущення щодо збереження санкцій", - підкреслив Медведєв.

Він додав, що зараз нічого в прогнозі коригуватися не буде.

"Ми орієнтуємося на свої пріоритети, які ніяк не зав'язані на діях іноземної влади, а виходять з наших припущень про поточний стан російської економіки", - заявив він, відповідаючи на запитання, наскільки ймовірним є те, що з обранням Дональда Трампа президентом США вплив Америки на Європу ослабне і антиросійські санкції будуть зняті.

За словами Медведєва, коли готувався прогноз на 2017-2018 роки, уряд "виходив з припущення про незмінність санкцій".

Нагадаємо, ЄС може продовжити санкції проти РФ до інавгурації ТрампаВ ЄС не виключають, що після того, як Трамп вступить на посаду президента США, продовження санкцій може ускладнитися. Тому продовжити дію обмежувальних заходів планується до інавгурації американського президента.

У Держдепі США запевнили, що поки політика щодо санкцій проти РФ залишається незмінноюПро це заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер. "Наша позиція була і залишатиметься - впродовж цієї адміністрації - незмінною. Стосовно санкцій по Криму - вони залишатимуться в дії, поки Росія не забере свої сили з Криму та не поверне півострів Україні", - сказав Тонер. За його словами, Держдеп не змінив і свого ставлення до дій Російської Федерації на сході України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація