Директор Роскосмосу був під слідством через підробку документів

Директор Роскосмосу був під слідством через підробку документів

Голова "Роскосмосу" Дмитро Рогозін / Фото: Associated Press

Його взяли на поруки і він навіть не отримав судимість.

Генеральний директор російської компанії з космічної діяльності Дмитро Рогозін у 90-ті роки був фігурантом розслідування за статтею "підробка, виготовлення або збут підроблених документів, штампів, печаток, бланків", але уникнув покарання. Про це повідомляє видання "Співбесідник".

Журналісти провели розслідування та дізналися, що інформація про притягнення Рогозіна до відповідальності міститься в архіві зонального інформаційного центру ГУВС Москви. Він не просто був фігурантом справи, але й був у розшуку. У базі є дані про зовнішність Рогозіна, а також його ПІБ, дата народження та адреса.

Зазначається, що уникнути покарання Рогозін зміг через чинну тоді норму кримінально-процесуального кодексу, згідно з якою прокуратура могла замість направлення справи до суду "передати особу на поруки трудовому колективу або громадській організації для перевиховання і виправлення" у разі, коли "факт злочину очевидний".

Рогозіна взяв на поруки трудовий колектив освітньої організації "Російсько-Американський університет-корпорація", де він тоді працював.

Нагадаємо, 6 січня очільник NASA Джим Брайденстайн вирішив скасувати візит директора "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна до США через позицію американських сенаторів.

Керівник "Роскосмосу" пообіцяв перевірити, чи були американці на Місяці

Керівник "Роскосмосу" пообіцяв перевірити, чи були американці на Місяці

Повʼязані теми:

Наступна публікація