Окупація Криму: в ЄС ввели нові санкції проти 8 росіян (перелік)

Окупація Криму: в ЄС ввели нові санкції проти 8 росіян (перелік)

Фото: УНІАН

Серед осіб, доданих до санкційного списку ЄС, є представники правоохоронних органів, які відповідальні за виконання російського законодавства в незаконно анексованому Криму та Севастополі.

Рада Європейського Союзу ввела нові санкції ще проти 8 росіян, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Таке рішення Рада ухвалила сьогодні, 11 жовтня. Список опублікували на сайті Ради Європи.

Серед осіб, доданих до санкційного списку ЄС, є представники правоохоронних органів - судді, прокурори та силовики - відповідальні за виконання російського законодавства в незаконно анексованому Криму та Севастополі.

"Ці особи ухвалювали упереджені рішення у справах з політичних мотивів та переслідували чи пригнічували противників незаконної анексії Криму та Севастополя", - йдеться у заяві ЄС.

До переліку потрапили:

  • Бєлоусов Михайло – так званий "суддя" в Сімферополі,
  • Долгополов Андрій – "голова райсуду" в Сімферополі,
  • Колпіков Євген – прокурор в Ростові-на-Дону,
  • Магомедов Магомед – "слідчий управління СК" щодо Криму,
  • Михайлюк Леонід – "глава управління ФСБ" щодо Криму,
  • Можелянський Віктор – "заступник голови райсуду" в Сімферополі,
  • Редько Галина – "суддя верховного суду" Криму,
  • Терентьєв Володимир – "глава управління СК" щодо Криму.

Обмежувальні заходи ЄС щодо територіальної цілісності України зараз поширюються загалом на 185 осіб та 48 суб’єктів господарювання.  Ці призначені особи підлягають замороженню активів - включаючи заборону надавати їм доступні кошти - та заборону на в’їзд, що не дозволяє їм в’їжджати або транзитно проходити через ЄС.

"Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму та міста Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати порушення Росією міжнародного права. Більше того, ЄС залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України", - запевнили в Раді Європейського Союзу.

Новини України: Зеленський ввів у дію нові санкції проти Росії

Новини України: Зеленський ввів у дію нові санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація