У Південній Африці армію кинули на забезпечення карантину через коронавірус

У Південній Африці армію кинули на забезпечення карантину через коронавірус

Фото: Associated Press

Кількість заражених новим коронавірусом в країні виросла до 554 осіб. 

Президент ПАР Сиріл Рамафоса оголосив про початок карантину опівночі 26 березня та доручив армії ввести всі обмеження в дію, повідомляє CNN. Зазначається, що карантин вводиться на 21 день. 

“Необхідні термінові, швидкі та надзвичайні дії, якщо ми хочемо уникнути людських жертв цього вірусу”, — заявив Рамафоса.

Він також зауважив, що впродовж тижня після оголошення в країні стану національної катастрофи, кількість випадків зараження виросла в шість разів. Особливим фактором стрімкого розповсюдження є велика кількість громадян зі слабким імунітетом, що страждають на ВІЛ та туберкульоз.

Президент Південної Африки також зазначив, що розуміє можливі економічні наслідки в країні, однак ціна за бездіяльність може бути набагато вищою.

Нині в ПАР зареєстровано 554 інфікованих. Серед усіх країн Африки, це — найвищий показник ураженості населення. У 43 з 54 країн континенту нині зафіксовані спалахи нового коронавірусу CVOID-19. Загальна кількість заражених в Африці — 1788, з них 58 осіб померло.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація