Спецслужби Франції стежать за сотнями підлітків

Спецслужби Франції стежать за сотнями підлітків

Фото: Reuters

Підлітки підозрюються у радикалізації.

Французькі юридичні служби спостерігають за 600 підлітками, щодо яких є підозри у радикалізації, заявив в п'ятницю міністр юстиції Жан-Жак Урвоаз.

Про це повідомляє агентство Reuters, передає "РИА Новости".

"Служба правової охорони неповнолітніх стежить за 600 підлітками, щодо яких у нас є підозри стосовно їхньої радикалізації", - каже міністр.

Зазначається, що про свої побоювання про радикалізацію 150 з числа цих молодих людей правоохоронцям повідомили їхні батьки.

Також Урвоаз додав, що наразі 14 молодих людей - 11 юнаків і три дівчини - перебувають під вартою.

Раніше у вересні прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що у Франції близько 15 тисяч осіб перебувають під наглядом, оскільки вони знаходяться в процесі радикалізації. Вальс також зазначив, що близько 700 французів вирушили на війну в Ірак і Сирію, серед них 275 жінок і кілька десятків неповнолітніх.

Нагадаємо, 15 поліцейських постраждали під час маніфестацій та протестів у ФранціїДвоє постраждалих поліцейських мають серйозні поранення. Всього затримано 62 особи, з яких 32 зараз перебувають під вартою. У столиці Франції затримано 16 осіб, поранено вісім поліцейських і жандармів, постраждали четверо маніфестантів. У четвер у Франції проводився чотирнадцятий за рахунком день загальнонаціональних протестів проти реформи трудового кодексу. Під час нього у Парижі виникли сутички між хуліганами, які влилися в ряди маніфестантів, і поліцією.

У Парижі сльозогінним газом розганяли тисячі людей, які вийшли проти трудової реформи

У Парижі сльозогінним газом розганяли тисячі людей, які вийшли проти трудової реформи

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Проблеми підлітків
Наступна публікація