Туреччина вимагає безвізового режиму і членства в ЄС в обмін на проблему біженців

Туреччина вимагає безвізового режиму і членства в ЄС в обмін на проблему біженців

Біженці штурмують кордони ЄС / Фото: Reuters

Анкара готова прийняти назад і опікуватися мігрантами з Сирії.

Більше двох тисяч мігрантів прибули напередодні до Греції. Береговій охороні країни довелося рятувати сотні людей, серед яких і маленькі діти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Щоби зменшити потік мігрантів, у Туреччині провели рейди у віддалених прибережних районах, під час яких затримали більше сотні біженців, що планували дістатися Греції на човнах.

Тим часом, Велика Британія заявила, що направить до Егейського моря десантний корабель, що приєднається до операції НАТО. Під час неї сили Альянсу допомагатимуть Туреччині та Греції впоратись із контрабандистами, що незаконно перевозять біженців.

Екстрений саміт триває у Брюсселі. Лідери Європейського Союзу разом із Туреччиною шукають шляхи, як захистити Європу від найгіршої з часів Другої світової війни кризи біженців.

Раніше голова Євросоюзу Дональд Туск говорив, якщо березневий саміт не вирішить питання мігрантів, Шенгенській угоді може настати край.

Наразі ЄС схиляється до того, щоб мігрантів у себе прихистила Туреччина, а Брюссель буде платити за це гроші.

Більше двох тисяч мігрантів прибуло сьогодні до Греції

Більше двох тисяч мігрантів прибуло сьогодні до Греції

Анкара привезла на саміт нові пропозиції. Вона не пристає на обіцяні ЄС 3 млрд євро і вимагає більше грошей та безвізового режиму для своїх громадян уже ближчим часом. Плюс – прискорення переговорів про вступ Туреччини до ЄС

Європейці ж опинилися у складній ситуації. Адже рішення турецької влади всередині країни суперечать багатьом принципам ЄС.

"Співпраця з Туреччиною не означає, що ми приймаємо все, що вона робить. Зокрема, ми маємо бути пильними, і я так і роблю щодо деяких ухвалених заходів, особливо щодо преси", - попередив президент Франції Франсуа Олланд.

Як уже повідомлялося, Минулоріч понад мільйон мігрантів нелегально в'їхали на територію Європейського союзу.

Екстрений саміт триває зараз у Брюсселі

Екстрений саміт триває зараз у Брюсселі

Повʼязані теми:

Наступна публікація