У політв'язня Гриба погіршилося самопочуття - адвокат

У політв'язня Гриба погіршилося самопочуття - адвокат

Фото: Адвокат Павла Гриба

Наступне слухання у справі заплановане на 9 липня.

В українця Павла Гриба, незаконно утримуваного у російському слідчому ізоляторі, погіршилося самопочуття.

Про це свідчать слова адвоката політв'язня, опубліковані батьком Павла Ігорем.

"Адвокат Марина Дубровіна повідомила, що Павло виглядає дуже виснаженим і пригніченим. Він не може придбати ні медикаментів, ні продуктів харчування, бо Росфінмоніторинг вже 3 місяці забороняє надсилати грошові перекази. В камері дуже спекотно і задушливо. Молимось, щоб Павло витримав ці тортури", - пише батько Павла.

Щойно закінчилось судове засідання по справі Павла в Ростові-на-Дону. Рішення суду прогнозоване - залишити під вартою до...

Опубліковано Ігором Грибом Вівторок, 3 липня 2018 р.

Він зазначив, що нещодавно закінчилося судове засідання щодо політв'язня, на якому суд у Ростові-на Дону лишив українця під вартою до 20 грудня цього року. Слухання у справі мають відбутися 9 липня у Північно-Кавказькому окружному районному суді.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі. Хлопець поїхав до міста Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. Пізніше стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі російського міста Краснодар. У нього почалися проблеми зі здоров’ям, однак українських лікарів до нього не допустили.

Тривалий час було невідомо, у чому саме підозрюють Павла, але згодом повідомили, що Гриб з дівчиною нібито обговорювали підрив школи. Проти 19-річного Павла Гриба фабрикують справу за надуманим звинуваченням у підготовці теракту. 

Раніше стало відомо, що російські слідчі хочуть повністю ізолювати українця Павла Гриба від суспільства, щоб домогтися від нього визнання звинувачень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація