У Росії похизувалися обсягами знищених санкційних продуктів

У Росії похизувалися обсягами знищених санкційних продуктів

У Росії похизувалися обсягами знищених санкційних продуктів

Фото: УНІАН

Контрсанкції Росіїї почали діяти влітку минулого року.

Россільгоспнагляд озвучив обсяги знищеної продукції, яка підпала під російські санкції, передає ТАСС.

За словами представника відомства, за рік у Росії знищили понад 7,282 тис. тонн овочів та фруктів, а також близько 230 тис. тонн тваринної продукції.

Головними "ворогами" в цій справі для росіян стали яблука, груші, персики, томати, перець, баклажани, полуниця, апельсини, нектарини та виноград. Найбільшу кількість санкційних овочів і фруктів було знищено в Брянській, Смоленській, Тверській і Псковській областях.

Нагадаємо, в серпні 2015 року президент Росії Володимир Путін заборонив протягом року ввозити в Росію продукти, сировину і продовольство з країн, які ввели санкції проти Росії. Тільки за один день, 6 серпня 2015 року, в Росії було знищено 320 тонн санкційних продуктів.

Тоді заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська зазначила, що російське продуктове ембарго на імпорт української сільгосппродукції та продуктів харчування призведе до зниження українського експорту приблизно на 140-205 млн доларів США, а введення митних тарифів на українську продукцію – до зниження на 167-239 млн доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація