У Росії заарештували всю верхівку республіки Комі

У Росії заарештували всю верхівку республіки Комі

Глава Комі В'ячеслав Гайзер (крайній зліва) очолював злочинне угруповання. / Фото: Офіційний інтернет-портал республіки Комі

Главу республіки і його поплічників підозрюють у створенні злочинного угруповання.

У Росії затримані глава республіки Комі В'ячеслав Гайзер і ще 18 осіб, яких підозрюють у скоєнні тяжких злочинів.

Крім глави Комі, затримані його заступник, спікер Держради Комі, колишній радник глави республіки, заступник голови уряду, екс-сенатор від регіону і місцеві підприємці, повідомляє ТАСС.

У Слідчому комітеті РФ заявили, що припинили діяльність злочинного угруповання, яке очолювали В'ячеслав Гайзер, його заступник Олексій Чернов і підприємці Олександр Зарубін і Валерій Веселов.

Всіх затриманих підозрюють в участі в злочинному співтоваристві і шахрайстві в період з 2006 по 2015 рік. Метою цієї спільноти було заволодіння державного майна злочинним шляхом.

Офіційний представник СК РФ Володимир Маркін зазначив, що "злочинне співтовариство відрізнялася масштабністю своєї діяльності, вираженої в міжрегіональному і міжнародному характері злочинних дій її учасників, ієрархічною побудовою злочинної організації, згуртованістю і тісним взаємозв'язком керівників та учасників злочинного співтовариства, строгою підпорядкованістю нижчих учасників вищим, відпрацьованою системою конспірації і захисту від правоохоронних органів".

Зараз правоохоронці проводять обшуки в будинках і офісах фігурантів справи і встановлюють інших членів злочинного угруповання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація