У російському МЗС прокоментували раптову смерть Чуркіна

У російському МЗС прокоментували раптову смерть Чуркіна

Фото: Reuters

Постпред РФ при ООН помер за день до свого дня народження.

Смерть за нез'ясованих обставин на робочому місці - так російське міністерство закордонних справ прокоментувало раптову кончину керівника російської місії в Організаціі Об'єднаних націй Віталія Чуркіна. Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ніч.

Він помер у Нью-Йорку за день до свого 65-го дня народження. Утім, американські медіа, зокрема New York Post із посиланням на власні джерела, повідомляють - дипломат помер від серцевого нападу. Йому стало зле о пів на десяту ранку за місцевим часом, його шпиталізували, але медики були безсилі.

Найвідоміший рупор російської пропагандистської машини Чуркін працював в ООН 10 років. До того був керівником місіі Росіі в Бельгії, Канаді і колишній Югославії. Останні три роки його головним завданням було затято заперечувати присутність російських військ на украінському Сході і переконувати світову спільноту в тому, що події Майдану були нічим іншим, як фашистським переворотом, а малайзійський лайнер над Донецькою областю збили не росіяни, а українські військові.

Колеги Чуркіна, з якими він мав найбільше розбіжностей і публічних сварок, особливо в українському питанні, вже висловили свої співчуття. Колишній посол США в ООН Саманта Пауер назвала його віртуозом, а представник Британії Метью Райкрофт - гігантом дипломатії з чудовою вдачею.

На смерть російського представника відреагували і українські користувачі соцмереж. Але вони менш дипломатичні.

Кореспондент ТСН Наталка Пісня

МЗС Росії прокоментувало раптову смерть Віталія Чуркіна

МЗС Росії прокоментувало раптову смерть Віталія Чуркіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація