У столиці Чехії більше не буде вулиці імені радянського маршала

У столиці Чехії більше не буде вулиці імені радянського маршала

Фото: unsplash.com

У Празі вирішили перейменувати вулицю, названу на честь маршала Конєва.

У вівторок, 21 червня, рада району Прага-3 ухвалила рішення про перейменування розташованої на його адміністративній території вулиці імені маршала Івана Конєва. 

Про це повідомляє видання іDnes .

За перейменування вулиці, названої на честь радянського полководця в 1947 році, висловилися 23 з 28 членів ради району, проти не було нікого, утрималися троє, а ще двоє не брали участь у голосуванні. Тепер це рішення має затвердити влада столиці Чехії. 

Раніше, 3 квітня 2020 року, у Празі знесли пам'ятник маршалові Конєву. У зв'язку з цим Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею "Осквернення символів військової слави Росії, вчинене публічно". У МЗС Чехії вказали на те, що вважають таке кримінальне переслідування іноземною державою неприпустимим.

Ще у 2017 році у Чехії переглянули роль Конєва в історії. Крім відомостей про роль полководця у звільненні Праги у 1945 році, на табличці пам'ятника тоді з'явилася згадка про придушення угорського повстання 1956-го та підготовку до введення радянських військ до Чехословаччини у 1968-му під час трагічних подій Празької весни.

Нагадаємо, посольство Росії в Празі віднедавна розташоване на вулиці Українських Героїв. Відповідну вивіску було урочисто змонтовано у п'ятницю, 22 квітня, на невеликій ділянці вулиці Коруновачної, яку для цього було офіційно перейменовано.

У Чехії біженці вийшли на "парад вдячності" у вишиванках

У Чехії біженці вийшли на "парад вдячності" у вишиванках

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація