Українські та російські журналісти домовились про роботу в Криму

Українські та російські журналісти домовились про роботу в Криму

Фото: УНІАН

Представники міжнародних ЗМІ закликали українських та російських колег утримуватись від агресивної риторики

У Відні журналісти з України та Росії домовились співпрацювати у питаннях підвищення безпеки. Про це повідомили у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні за результатами зустрічі представників медіа щодо питання безпеки та професійної етики, пише "Укрінформ".

"Представники керівництва Спілок російських і українських журналістів у понеділок домовилися співпрацювати щодо заходів підвищення безпеки журналістів і професіоналізму під час їх чергової зустрічі у Відні", - повідомили в ОБСЄ.

Окрім того, представники незалежної Медіа-профспілки та Національної Спілки журналістів, а також Спілки журналістів Росії домовились про необхідність забезпечення прав журналістів в Криму, а також про сприяння спільній місії щодо встановлення фактів.

При цьому, на зустрічі були присутні представники Міжнародної федерації журналістів, Репортерів без кордонів", Міжнародного інституту преси, які закликали українських та російських журналістів до спільного діалогу, а також утримуватись від агресивної риторики.

Нагадаємо, у Росії топ-менеджмент РБК, яким володіє російський мільярдер Михайло Прохоров, звільнився, що викликало хвилю обурення в соціальних мережах. Компанію залишають шеф-редактор Єлизавета Осетинська, головний редактор газети РБК Максим Солюс і головний редактор інформаційного агентства РБК Роман Баданин.

Звільнення пов'язані з модальністю, в якій холдинг висвітлював події на сході України. Як пише газета "Ведомости" з посиланням на співрозмовників видання в уряді Росії і в холдингу РБК, також роздратування співробітників адміністрації президента РФ викликали власні розслідування про Катерину Тихонову, яку ЗМІ називають дочкою президента РФ Володимира Путіна, і її чоловіка Кирила Шамалове.

Повʼязані теми:

Наступна публікація