В Австрії представили план облаштування поліцейського відділку в будинку, де народився Гітлер

В Австрії представили план облаштування поліцейського відділку в будинку, де народився Гітлер

Планується, що будівля стане непривабливою для людей, що прославляють нацистського диктатора.

Влада Австрії хоче перебудувати будинок, де 1889 року народився Адольф Гітлер, у поліцейський відділок.

Про це повідомляє New York Times..

Уже представлений план перебудови будинку. У тендері на реконструкцію будинку перемогло архітектурне бюро Marte.Marte. Всього на це претендували 12 компаній.

Планується, що зробить будівлю непривабливою для "паломництва" прихильників нацистського диктатора. Реконструкцію хочуть завершити приблизно наприкінці 2022-го. Вона обійдеться у близько п'ять мільйонів євро.

Таке рішення слідує за багаторічною суперечкою про власність та майбутнє будинку в Браунау-Ам-Інні, на кордоні з Німеччиною. 2017-го Вищий суд Австрії постановив, що уряд має право експропріювати будівлю після того, як власник відмовився її продати.

Ідею знести будинок відкинули, а в листопаді уряд оголосив про намір віддати приміщення поліції. "Дехто може запитати, чи правильно розміщувати там поліцію? Це справді найкраще застосування", - заявив міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер.

"Поліція є хранителем основних свобод. Співробітники поліції бачать себе партнерами громадян і тими, хто захищає свободу, право на зібрання і свободу слова", – додав він.

Хоч майбутній диктатор провів у цьому будинку лише кілька перших місяців свого життя, споруда і по сьогодні приваблює багатьох неонацистів та їхніх симпатиків як місце паломництва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація