В Іспанії вибухнув нафтохімічний завод, є жертви

В Іспанії вибухнув нафтохімічний завод, є жертви

В Іспанії вибухнув нафтохімічний завод, є жертви

Фото: twitter.com

Людям на прилеглій території рекомендують не відкривати вікон і не виходити на вулиці.

На нафтохімічному підприємстві компанії IQOXE у промисловій зоні в межах муніципалітету Таррагона у провінції Каталонія стався потужний вибух. Унаслідок нього щонайменше одна людина загинула і шестеро отримали травми.

Як повідомляє El Economista, очевидці бачили полум’я і стовп диму та чули гучний звук вибуху надвечір 14 січня. За попередньою інформацією, загибель людини сталася внаслідок руйнування будівлі неподалік. Вибухову хвилю відчули жителі кількох прилеглих містечок. Регіональна поліція та рятувальні служби задіяли весь особовий склад для виходу на місце події та ліквідації наслідків лиха.

Жителів споруд поблизу повідомили про вибух та закликали утриматися від виходу на вулицю та відкриття вікон – з огляду на можливу небезпеку потрапляння в повітря шкідливих речовин. Джерела ЗМІ в поліції стверджують, що щільний дим і велике полум’я на місці події обумовлені оксидом етилену – речовиною не токсичною, але легкозаймистою. Через вибух і поширення в повітрі хмар диму було перекрито рух потягів на залізничних перегонах біля Таррагону та обмежено рух на автошляхах.

За даними El Mundo, двоє з шести поранених мають важкі опіки. Смерть сталася в районі Торрефорта, де вибуховою хвилею частково зруйновано будівлю. В багатьох інших спорудах навколо місця вибуху також з’явилися тріщини та пошкоджено вікна. Разом із тим видання зазначає, що фахівці провели експрес-аналізи та не виявили в повітрі небезпечних для здоров’я людей речовин.

Управління цивільної оборони Каталонії заявило про вибух на заводі BASF у місті Таррагона, що спричинив пожежу,...

Опубліковано Департамент консульської служби МЗС України Вівторок, 14 січня 2020 р.

IQOXE – єдина в Іспанії компанія, котра виробляє оксид етилену. Половина цієї речовини використовується для створення гліколю – сировини для ПЕТ-полімерів. Причини вибухи, масштаби руйнувань і можливі наслідки наразі не відомі.

Одного із постраждалих від вибуху газу на Тернопільщині підлітків перевели до реанімації

Одного із постраждалих від вибуху газу на Тернопільщині підлітків перевели до реанімації

Повʼязані теми:

Наступна публікація