Вибори в Росії перетворять в тоталізатор зі ставками на результати

Вибори в Росії перетворять в тоталізатор зі ставками на результати

Фото: izvestiaur.ru

Російський журналіст назвав цю ідею "непристойним трюком з епохи політтехнологів".

У Росії запустять сайт з тоталізатором для ставок на результати виборів у Держдуму.

Цим займеться Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД), передає ТАСС.

"Ми запускаємо окремий сайт. Це буде зосередження політично важливої, значимої інформації про те, що російські виборці говорять про вибори, про партії та кандидатів. Там будуть прогнози та тоталізатор, пов'язані зі ставками на результати виборів", — сказав директор ВЦВГД Валерій Федоров.

На сайті також буде "прогнозна біржа" з "платною і безкоштовною" участю. "Якщо безкоштовно, то для вас призом буде самоповага, якщо ви потрапите в результат, а якщо платно, то можна і грошей заробити, правда, там особливі умови", — додав керівник Вцвгд.

Російський журналіст Олег Кашин так прокоментував цю новину на своїй сторінці у Facebook: "Це ж такий прямо непристойний трюк з епохи політтехнологів - людина, бажаючи виграти, ставить на Єдину Росію, ну і заодно вирішує сама сходити за неї проголосувати, щоб вже напевно".

Зазначимо, що росіян не вперше відвідує ідея перетворити вибори на тоталізатор. Ставки на результат приймали і під час виборів до Держдуми у 2011 році. Проте якщо тоді цим займалися букмекерські контори і люди неохоче робили ставки, то зараз задумка виходить на новий, всеросійський рівень.

Нагадаємо, що вибори депутатів Держдуми пройдуть в єдиний день голосування 18 вересня 2016 року. Згідно з останніми результатами опитування Левада-центру, яке відбулося 27-30 травня, за партію влади, "Єдину Росію", були готові проголосувати 35% від загального числа респондентів. Цей результат істотно нижче даних, які були зафіксовані протягом року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація