"Він помер, як боягуз". Трамп підтвердив загибель лідера "Ісламської держави" аль-Багдаді

"Він помер, як боягуз". Трамп підтвердив загибель лідера "Ісламської держави" аль-Багдаді

Фото: Associated Press

Аль-Багдаді підірвав себе і трьох свої дітей.

Американський президент Дональд Трамп підтвердив загибель лідера "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді під час спецоперації у сирійській провінції Ідліб.

Про це Трамп заявив під час пресконференції у Білому домі, пише CNN.

"Абу Бакр аль-Багдаді - мертвий. Він помер, підірвавши себе і трьох своїх дітей", - зазначив Дональд Трамп.
За словами лідера Сполучених Штатів, Абу Бакр аль-Багдаді втікав від переслідування тунелем разом з трьома дітьми. Він зрозумів, що опинився у пастці, а тому підірвав на собі жилет смерті. Рештки тіла аль-Багдаді внаслідок вибуху були розкидані у тунелі. 

"Він помер як собака, як боягуз. Він загинув після того, як забіг до тунелю, з якого не було виходу, верещав, плакав і кричав увесь шлях. Вбивця, який намагався залякати інших, останні свої хвилини провів у цілковитому страху", - розповів Трамп. 

Він також повідомив, що американські військові, які прибули до схованки очільника "ІД" на восьми гелікоптерах, під час спецоперації не постраждали. Натомість було вбито кілька прихильників аль-Багдаді. Також поранення отримав один із собак, які переслідували  очільника "Ісламської держави".

Дональд Трамп подякував за допомогу в операції Росії, Сирії, Туреччині, Іраку та сирійським курдам. Останні, за словами президента США, зібрали усю необхідну для операції розвідувальну інформацію. До слова, слідкування за Абу Бакра аль-Багдаді протягом двох тижнів. 

Як повідомлялося, низка американських ЗМІ повідомили про те, що 26 жовтня, під час спецоперації в сирійській провінції Ідліб знищили ватажка терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді. 

Раніше неодноразово заявлялося про загибель Абу Бакра аль-Багдаді. Зокрема, Міноборони РФ і сирійська правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights заявили про загибель лідера "Ісламської держави". Утім, агентство бойовиків Amaq не повідомляло про смерть свого лідера. Білий дім та Пентагон також не підтверджували повідомлення.

У серпні 2018 року Абу Бакр аль-Багдаді у першому за майже рік аудіо-зверненні закликав своїх прихильників "бути наполегливими". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація