Одержимий фобією британець ламає традиційні уявлення про подорожі та фотографії

Лондонський художник робить атмосферні фотографії, які підкорили Інтернет, не виходячи з дому.

Лондонський художник Жак Кенні мріє про реальні мандрівки, але боїться залишає домівку через агорафобію. Боязнь відкритого простору заважає жити повноцінним життям, а тому він розглядає світ за допомогою інтернет-сервісу Google Street View.

Спочатку Кенні робив скріншоти цікавих місць на мапах, щоб згодом легко їх знайти. Через деякий час він почав публікувати кадри в соцмережах та описувати свої знахідки. І так, не виходячи з дому, та без камери художник зробив близько 25 тисяч знімків, пише National Geographic. Він помітив, що багато його фото зроблено в певному стилі та вирізняються художнім задумом. Тоді Кенні мимоволі започаткував нову течію в фотографії, а згодом створив власний проект, присвячений таким "знімкам".

Для того, щоб зробити вдалий скріншот, Кенні спочатку обирає країну, а потім якусь більш конкретну локацію. Пошук вдалого ракурсу може зайняти від кількох днів до, навіть, кількох тижнів. Але так він відшукує свій дивовижний, особливо природний "знімок", що відображає дух вибраного місця.

Тепер через Інтернет він не лише подорожує, а й знаходить однодумців, яким також важко залишити рідну домівку через агорафобію. Крім того, Жак Кенні дослуховується до порад підписників стосовно цікавих локацій. Його переважно цікавлять незвичні місця: малолюдні пустельні та скельні міста. "Вони дають мені всі візуальні елементи, які я шукаю в зображенні: багато негативного простору, запорошене повітря, яке додає кадрові відчуття потойбічності, а ще сміливі кольори, цікаву архітектуру та людей", - говорить художник.

Жак Кенні розповідає, що вже зробив кілька невеличких реальних подорожей. На це його надихнув проект та читачі. "Кожну вилазку можна, мабуть, порівняти з підйомом на Еверест для звичайної людини. Навіть для походу до супермаркету мені потрібно зібрати всю внутрішню силу", - ділиться своїми емоціями Кенні. В майбутньому він хоче подорожувати та фотографувати вже справжні місця, щоб надихати людей боротись зі своїми страхами.

Раніше розповідалось, як створити успішний travel-блог та заробляти на ньому. Найголовніше, що приваблює читачів, це цікава атмосферна фотографія. Крім цього, потрібно віднайти власний стиль та підтримувати зв'язок з фоловерами.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація