До народного Дня каші готуємо пиріг "Яблука на пшоняній каші"
Дуже корисна пшоняна каша і яблука — відмінний дует для здорового харчування. Пиріг має ніжний смак, дуже ароматний, легкий і смачний.

22 жовтня в давнину називали Днем першої каші. З нової крупи готували кашу, якою начиняли пироги. Вважалося, що той, хто пригоститься таким пирогом сьогодні, забезпечить собі міцне здоров’я і добробут на найближчий рік.
Яблука на пшоняній каші
Інгредієнти
Основа:
крупа пшоняна - 120 г.
яйця курячі - 2 шт.
борошно - 2 ст. ложки
кориця мелена - 1/3 ч.ложки
Начинка:
яблука - 3-4 шт.
цукор - 2 ст.ложки
борошно - 2 ст.ложки
кориця мелена
Покроковий рецепт:
Крок 1: 120 грамів крупи насипаємо в каструльку і наливаємо 1 склянку води. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім виливаємо крупу з окропом в сито і добре промиваємо під проточною водою
Крок 2: повертаємо крупу в каструльку, додаємо сіль за смаком і заливаємо водою (співвідношення 1:2). Ставимо на середній вогонь і не накриваємо кришкою. Спостерігаємо за крупою — приблизно через 10 хв після кипіння закриваємо каструльку кришкою і вимикаємо вогонь. Залишаємо кашу на 10-15 хвилин.
Крок 3: ще теплу кашу розім'яти товкачиком для картопляного пюре і відкласти трохи охолонути.
Крок 4: яблука почистити і нарізати скибочками. Розігріти сковороду і викласти на неї часточки яблук, смажити протягом декількох хвилин з обох боків. Потім вимкнути газ і накрити кришкою аби яблука стали трошки м'якші.
Крок 5: у кашу додати яйця, дві з гіркою ложки борошна, корицю і гарненько перемішати.
Крок 6: духовку розігрійте до 180 градусів.
Крок 7: форму потрібно змастити маслом. Викласти на форму кашу, розрівняти.
Крок 8: зверху викласти яблука, посипати їх цукром, корицею, борошном і полити олією. Відправити в розігріту духовку і випікати близько 40 хвилин.