На сніданок готуємо оякодон – японський омлет з куркою і соєвим соусом

Дата публікації
Перегляди
2213
Поділитись:
WhatsApp
Viber
На сніданок готуємо оякодон – японський омлет з куркою і соєвим соусом

Фото: Facebook

Назва страви буквально означає японською "мати і дитя".

Якщо вірити джерелам, оякодон придумали в Осаці близько 1900 року, кинувши на рис шматочки курки з зеленою цибулею і заливши їх яйцем. До речі, готувати оякодон можна не тільки з куркою, з яловичиною теж смачно. І ще це не тільки сніданок - він може бути і обідом, і вечерею.

Оякодон

Інгредієнти

ріпчаста цибуля - 1 шт.

куряче філе - 300 г

рис - ½ склянки

куряче яйце - 3 шт.

соєвий соус  - 6 ст. л.

цукор - 2 ст. л.

пера зеленої цибулі - 20 г

Покроковий рецепт

Крок 1: ріпчасту цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями. На середньому вогні розігріти сковороду і влити в неї шість столових ложок соєвого соусу.

Крок 2: тільки-но соєвий соус почне кипіти, кинути в сковороду цибульні півкільця і ​​посипати зверху цукром. Готувати, періодично помішуючи, дві-три хвилини.

Крок 3: тим часом куряче філе нарізати невеликими шматочками - сильно подрібнювати м'ясо не потрібно, готові скибочки повинні залишитися соковитими і щільними.

Крок 4: покласти курку в сковороду і перемішати з соусом.

Крок 5: в окремій мисці виделкою або вінчиком швидко збити яйця в однорідну суміш. Додавати сіль водночас не потрібно - соєвий соус, в якому тушкується м'ясо, і так досить солоний.

Крок 6: вилити яєчну суміш на сковороду, намагаючись рівномірно покрити все м'ясо. Накрити сковороду кришкою і готувати омлет три-чотири хвилини.

Крок 7: зелену цибуля подрібнити. На тарілку викласти гіркою теплий рис, зварений на пару. Зверху на рис акуратно викласти омлет - для зручності його можна розділити лопаткою на трикутні сегменти. Посипати оякодон подрібненою зеленою цибулею - і подавати гарячим.

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
2213
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація