Бомбардувальники США знову пролетіли над Україною

Такі патрулювання матимуть регулярний характер.

14 вересня три стратегічних бомбардувальники ВПС США В-52Н у супроводі винищувачів Повітряних сил ЗСУ знову пролетіли над територією України. В-52 під прикриттям українських винищувачів взяли курс на акваторію Чорного моря для спільних дій з країнами-партнерами у сфері колективної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

"Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України, є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії", — пояснили в Повітряних силах.

Зазначається, що екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні та оперативні можливості для стримування Росії.

"Стратегічні партнери України вкотре натякають російському керівництву, що не залишать Україну наодинці та не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря на внутрішні озера РФ", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, військові літаки ВПС США Боїнг B-52 Stratofortress 4 вересня, пролетіли у небі над Україною, де їх супроводжували винищувачі ВПС країн НАТО та ключових партнерів Альянсу. У Пентагоні зазначили, що бомбардувальники продемонстрували можливості щодо стримування Росії. 

Після звістки про патрулювання бомбардувальників США над Україною Росія підняла свої винищувачі.

Стратегічні ядерні бомбардувальники США зафіксували у небі над Україною

Стратегічні ядерні бомбардувальники США зафіксували у небі над Україною

Повʼязані теми:

Наступна публікація