Фейгін згадав про "кримських диверсантів" у контексті затримання Сущенка

Фейгін згадав про "кримських диверсантів" у контексті затримання Сущенка

Фото: Укрінформ

Адвокат так і не потрапив до українця в московському СІЗО.

Московський суд заарештував кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка, якого Росія підозрює у шпигунстві, на два місяці. За ґрати він потрапив іще 30 вересня, проте відомо про це стало лише зараз, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Досі до Сущенка не зміг потрапити адвокат Марк Фейгін та консул України. Вони по черзі чергують біля слідчого ізолятору ФСБ "Лефортово". "Я щойно розмовляв із Зоєю Световою. Вона сказала, що їй здалося, що психологічно від у дещо пригніченому стані. Він сказав про психологічний тиск на нього. Це говорить про те, що з ним працюють люди, щоби розкрутити на свідчення", - вважає Фейгін.

У Росії заарештували українського журналіста

У Росії заарештували українського журналіста

У ФСБ уже заявили, що заарештували Сущенка при проведенні шпигунської акції і назвали його полковником Головного управління розвідки Міноборони України. Журналіста звинувачують у збиранні таємної інформації про про діяльність збройних сил і військ національної гвардії РФ. Кримінальну справу порушено за статтею про шпигунство. Речника російського президента Дмитро Пєсков арешт українського журналіста охарактеризував як "звичайну роботу спецслужб". МЗС РФ тим часом наголосив, що не вважають Сущенка журналістом, адже у нього не було акредитації зовнішньополітичного відомства РФ.

Адвокат журналіста наголошує, що він перетнув кордон РФ законно і не виключає, що російські спецслужби проводять спецоперацію для поповнення так званого обмінного фонду. "Поки я його не відвідав, я не знаю, визнав він провину чи не визнав, які матеріали у справі – ми цього ще нічого не знаємо. Мені видаються дуже дивними ці обвинувачення, що він полковник, співробітник військової розвідки, це все в сумі нагадує мені фейкову історію з диверсантами у Криму", - каже Фейгін.

Про арешт українського журналіста стало відомо ввечері 2 жовтня завдяки громадському руху "Відкрита Росія". "Укрінформ" уже звернувся із закликом до журналістської спільноти встати на захист колеги.

Кореспондент ТСН Роман Цимбалюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація