Імітація вбивства Бабченка дозволила дізнатися про 47 потенційних жертв - Луценко

Імітація вбивства Бабченка дозволила дізнатися про 47 потенційних жертв - Луценко

Фото: Reuters

Вони повідомлені про небезпеку.

Завдяки імітації вбивства журналіста Аркадія Бабченка слідство дізналося про 47 потенційних жертв.

Про це у п'ятницю, 1 червня, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"В результаті цієї оперативної комбінації слідство отримало список з 47(!) осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. Переважно, це - відомі українські та екс-російські журналісти", - написав він у Facebook.

Луценко додав, що особи із цього списку повідомлені про небезпеку і наразі організовується їхній захист.

"Замовник" та "організатор вбивства" Бабченка дружать вже багато років

"Замовник" та "організатор вбивства" Бабченка дружать вже багато років

Пояснюючи, чому при розслідуванні замаху на життя Бабченка слідство вдалося до імітації вбивства, генпрокурор зазначив, що така операція передбачена ст. 271  Кримінально-процесуального кодексу Україні і за останні 2,5 роки використовувалася понад 30 разів. Окрім того, за словами Луценка, імітація вбивства давала можливість отримати додаткову інформацію про список потенційних жертв і про замовника.

Слідство також отримало важливі докази зв‘язків підозрюваного в організації вбивства Бориса Германа з російськими спецслужбами, про що Луценко пообіцяв повідомити пізніше.

Нагадаємо, ввечері 29 травня у Києві поліція повідомила про нібито замах  на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги.

Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Прізвище чоловіка назвав Шевченківський райсуд столиці - ним виявився Борис Герман. За даними адвоката підзахисного Євгена Солодка, Герман - виконавчий директор українсько-німецького підприємства "Шмайсер", що виготовляє зброю

31 травня суд обрав йому запобіжний захід - два місяці арешту без права на заставу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація