Князєв і Аваков анонсували зміни у системі навчання майбутніх поліцейських

Князєв і Аваков анонсували зміни у системі навчання майбутніх поліцейських

Фото: УНІАН

Керівництво відомства не влаштовує базовий рівень освіти, яку отримують фахівці не лише "вузької" спеціалізації кримінальної поліції, а й загального профілю.

Начальник Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що найближчим часом система навчання майбутніх поліцейських зі спеціальних дисциплін буде кардинально змінена.

Про це Князєв сьогодні заявив в Одеському державному університеті внутрішніх справ, передає УНІАН.

Зазначається, що керівництво відомства не влаштовує базовий рівень освіти, яку отримують фахівці не лише "вузької" спеціалізації кримінальної поліції, а й загального профілю.

"Ми дійшли єдиної думки, що протягом короткого періоду докорінно змінимо систему навчання зі спеціальних дисциплін", - сказав Князєв.

За його словами, це дасть можливість випускникам відомчих вишів відразу з приходом на службу починати ефективно працювати.

Окрім того, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що сьогодні будується нова поліція, перш за все - на рівні підготовки поліцейських.

"Ми оснащуємо поліцейських новими автомобілями, новими технічними засобами, новими законами, але головне, чого ми чекаємо від нової поліції - новий рівень самосвідомості від кожного з вас", - повідомив Аваков.

Він додав, що важливо мати центри підготовки правоохоронців. Один з базових і стратегічних центрів такої підготовки буде в Одесі. Також міністр додав, що Князєв ставить абсолютно нові завдання для поліцейських. Тому програма підготовки поліцейських кадрів буде розглядатися в широкому сенсі.

"Хочу, щоб весь навчальний процес був адекватний новим викликам. Нам не потрібні старі підходи. Нам потрібні компетентні, добре підготовлені фахівці з кожного напряму. Упевнений, що колектив університету з цим впорається ", - підкреслив Аваков.

Раніше повідомлялося, що Національній поліції України не вистачає кожного шостого співробітника. За словами Князєва, причиною того, що нові молоді співробітники не витримують і йдуть з поліції, є "природна ситуація, а також якість відбору". 

Новий очільник Нацполіції розповів, яким чином буде боротися із злочинністю в Україні

Новий очільник Нацполіції розповів, яким чином буде боротися із злочинністю в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація