Морква vs. хот-дог: журналісти створили "вітамінний блокпост" біля школи

Експеримент із заміни фаст-фуду здоровою їжею дав обнадійливий результат.

У межах спецпроекту "Недоїдальня" журналісти спробували привчити миргородських школярів до корисної їжі на противагу шкідливої. Конкуренцію хот-догам із магазину неподалік навчального закладу склали овочі та фрукти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За межі школи діти йдуть не лише по смачненьке, але й тому, що їм не подобається їдальня. В ній вони шанують великий вибір випічки та смачні гарячі супи, але претензій мають більше – зокрема, щодо гігієни, бо персонал не завжди носить шапочки, тож у тарілках можна раптом натрапити на волосся, а гроші та продукти беруть голими руками. Крім того, школярі скаржилися на грубе обслуговування, неестетичну подачу їжі та погану якість других страв. На противагу цьому продавщиця в ближчій крамниці привітна, а хот-доги – популярні та смачні.

ВідеоНедоїдальня: чи погодяться школярі замінити улюблений фаст-фуд на свіжі фрукти

Хліб із сосискою, щедро приправлений майонезом, гірчицею та кетчупом – це ситна, але категорично нездорова їжа. В цьому переконана дієтолог, яка вважає, що продаж подібного фаст-фуду дітям узагалі має бути заборонений. У боротьбі за здорове харчування ТСН вирішила створити альтернативу – поставити "вітамінний блокпост" на шляху до магазину. Там за ті ж гроші, що й чіпси та хот-доги, можна купити персики, груші, виноград тощо. Кілька прийомів маркетингу – і точка зі здоровою їжею починає користуватися популярністю.

Аби розвинути успіх, організатори експерименти вирішили повторити його вже у межах шкільної їдальні. Там до вітамінного набору додали моркву, банан та інші корисні овочі й фрукти. Запропонований асортимент діти розкупили за одну перерву. Для шкільного буфету це стало не лише урізноманітненням роботи, а й заробітком, адже товар продали з невеличкою націнкою. На виручені гроші, можна навіть причепурити їдальню. Однак чи стануть кухарі шкільної їдальні на шлях постійного впровадження здорової альтернативи хот-догам та як батьки можуть посприяти поліпшенню смаків своїх дітей – про це дивіться в наступні дні щовечора у випуску ТСН.19:30.

Кореспондент ТСН Мирослав Ганущак 

Залиште свій коментар

Наступна публікація