"Нацкорпус" попередив про закриття всіх російських банків в Україні

"Нацкорпус" попередив про закриття всіх російських банків в Україні

Фото: Reuters

Націоналісти наголошують, що закриють ці банки самі, бо НБУ не відкликав їхні ліцензії.

"Національний корпус" (колишній "Азов") вирішив зупинити діяльність всіх російських банків на території України.

Про це повідомляє "Азов".

"Не дочекавшися реальних та ефективних дій Національного банку України у відношенні до російських банків в Україні, що реально фінансуються країною-агресором, ми, українські націоналісти, прийняли рішення взяти ініціативу у свої руки та зупинити діяльність цих банків на території нашої держави", - йдеться у заяві.

Націоналісти нагадують, що зупинили блокаду російських банків тимчасово, бо розуміли, що звичайні українці є вкладниками цих банків, і повинні мати можливість забрати звідти свої кошти.

"Проте, росіяни, за заступництвом керівництва НБУ в особі Гонтаревої, скористались цим перепочинком, аби перекласти гроші з однієї своєї кишені до іншої. Вони залишили українську доньку "Сбербанка России" під контролем російського бізнесу. Більше того, цими днями стало відомо, що президент Порошенко та керівник НБУ Гонтарева гарантували захист та рекапіталізацію російських банків в Україні", - наголошують активісти.

"Нацкорпус" вважає подібне заступництво "актом зради" з боку НБУ і підкреслює, що "мораторій" націоналістів завершується 10 квітня.

"Після цієї дати ми фізично зупинимо діяльність російських банків на території нашої держави. Ми не дозволимо РФ воювати проти нас за українські кошти. Ми закликаємо усіх наших співгромадян, що не встигли забрати свої кошти з російських банків, зробити це негайно. Після 10 квітня їх діяльність на території України буде припинено", -кажуть в організації.

Нагадаємо, 13 березня активісти з "Національного корпусу" ("Азов") замурували цементом і бетонними блоками вхід до центрального офісу російського "Сбербанку". Крім того, щілини між ролетами заляпали монтажною піною. Таким чином вони вимагають припинення діяльності цієї фінустанови на території України. 

15 березня у Дніпрі вранці активісти облили будівлю "Сбербанку" Росії червою фарбою, а вхід перекрили бетонними блоками. 18 березня у Тернополі активісти радикальних організацій протестували проти російського "Сбербанка", потім у Краматорську на Донеччині активісти силою закрили відділення російського "Сбербанку".

22 березня у Запоріжжі активісти очепили будівлю "Сбербанку" та встановили блокпости.

28 березня російський "Сбербанк" оголосив про продаж всіх акцій українського дочірнього банку. Український "Сбербанк" купить консорціум інвесторів, куди увійдуть латвійський Norvik Banka і білоруська приватна компанія. Угода підписана в понеділок, 27 березня.

Закриття угоди очікується в першому півріччі 2017 року, щойно фінансові та антимонопольні регулятори, включаючи в Україні та Латвії, схвалить цю угоду. 

В ЗМІ з'явилися інформація, за скільки продадуть українську дочку російського "Сбербанку"

В ЗМІ з'явилися інформація, за скільки продадуть українську дочку російського "Сбербанку"

Повʼязані теми:

Наступна публікація