Підозрюваний у махінаціях екснардеп Микитась роздумував про вбивство свідка – САП

Підозрюваний у махінаціях екснардеп Микитась роздумував про вбивство свідка – САП

Фото: УНІАН

Суд розглядає скаргу на занадто м'який запобіжний захід колишньому посадовцю.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що ексдепутат Максим Микитась роздумував про вбивство свідка і підозрюваного у справі проти нього.

Про це прокурор заявив під час засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, передає Центр протидії корупції.

На засіданні 22 жовтня розглядають скаргу щодо надто м’якого запобіжного заходу Микитасю. Як зазначається, за лише встановленої шкоди в розмірі 82 млн грн ексдепутату призначили заставу в 5,5 млн грн.

⚡ Прокурор САП заявив, що ексдепутат Микитась роздумував про вбивство свідка та підозрюваного у справі проти нього на 82...

Опубліковано Центр Протидії Корупції Вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Микитасю у вигляді застави розміром у 5,5 млн гривень, а також екснардеп має здати закордонний паспорт та інші документи, які дають право на виїзд і в'їзд в Україну, й надягнути електронний браслет. 8 жовтня за Микитася внесли заставу.

Своєю чергою САП наполягала на арешті Микитася з альтернативою застави у 300 млн грн, що у понад 50 разів більше за затверджену сумму.

Зазначимо, Максима Микитася підозрюють у тому, що завдяки махінаціям із квартирами в центрі Києва, які мали надати Нацгвардії, а потім переписали документи на будинок на околиці, компанія-забудовник заробила понад 81 млн грн. 

2 жовтня екснардепу повідомили про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Суд призначив екснардепу Максиму Микитасю заставу в 5,5 млн гривень

Суд призначив екснардепу Максиму Микитасю заставу в 5,5 млн гривень

Повʼязані теми:

Наступна публікація