Порошенко підписав закон про компенсацію військовим за оренду житла

Порошенко підписав закон про компенсацію військовим за оренду житла

Фото: Сайт президента України

Також підписаний закон про відновлення кредитування у зоні бойових дій.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який забезпечує грошову компенсацію військовослужбовцям за оренду житла.

Глава української держави підписав відповідний закон під час зустрічі з особовим складом штабу антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Порошенко під час візиту на Донбас оголосив про зміни в АТО

Порошенко під час візиту на Донбас оголосив про зміни в АТО

За словами Порошенка, норми закону “передбачають усунення соціальної несправедливості, яка існує в частині надання військовослужбовцям права на отримання грошової компенсації за найм жилого приміщення”.

Раніше така компенсація була передбачена лише для військових офіцерів та курсантів. Новий закон передбачає відшкодування витрат на оренду житла і для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом - у тих місцях розгортання, де відсутній житловий фонд.

Водочас Порошенко нагадав, що у 2018 році за його ініціативи будуть збудовані майже двісті сучасних гуртожитків для контрактників.

Також президент підписав закон, який знімає обмеження для кредитування малого та середнього бізнесу на підконтрольній Україні частині території проведення операції Об’єднаних сил. За словами Порошенка, реалізація цього закону сприятиме розвитку підприємницької діяльності на підконтрольній нам частині території Донецької та Луганської областей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація