Путін прокоментував указ щодо ОРДЛО і переконаний, що не створює проблеми

Путін прокоментував указ щодо ОРДЛО і переконаний, що не створює проблеми

Фото: Associated Press

Президент РФ стверджує, що таким чином захищає права людини мешканців Донбасу.

Російськи президент Володимир Путін після розголосу і осуду світової спільноти його указу, який спрощує отримання російського громадянства жителями непідконтрольних Україні територій, переконує, що це лише питання гуманітарного характеру.

Про це він заявив  на  зустрічі з членами ради законодавців.

"У нас немає ніякого бажання створювати проблеми новій українській владі. Це питання суто гуманітарного характеру".- прокоментував Путін видачу російських паспортів жителям Донбасу.

Він стверджує, що "терпіти ситуацію", коли проживають на території Донецької та Луганської областей люди позбавлені, яких би то не було цивільних прав, вже не можна. На думку президента РФ, це вже переходить всі межі з точки зору прав людини.

З російськими паспортами жителі Донбасу зможуть нормально пересуватися, реалізовувати свої елементарні потреби і права, заявив Путін в ефірі телеканалу "Росія 24".

Указ "Про визначення в гуманітарних цілях категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства РФ у спрощеному порядку" Володимир Путін підписав 24 квітня 2019 року. Російське громадянство за цим документом зможуть отримати постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України люди. 

Нагадаємо, що через указ про введення спрощеного порядку прийняття російського громадянства жителями декількох території Донбасу в Україні вже звернулись до Ради Безпеки ООН за дорученням Петра Порошенка. Президент України наголосив, що йдеться "фактично про підготовку Кремлем до наступного кроку агресії проти нашої держави – анексії українського Донбасу або створення російського анклаву в Україні". Порошенко назвав це черговим безпрецедентним втручанням Росії, брутальним порушенням суверенітету України та попранням зобов'язань у рамках Мінських угод. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація