Ще одна журналістка повідомила, що ГПУ отримала дозвіл на доступ до даних її телефону

Ще одна журналістка повідомила, що ГПУ отримала дозвіл на доступ до даних її телефону

Журналістка Христина Бердинських / Фото: facebook.com

Це аналогічна ухвала до тієї, яка стосується Наталії Седлецької.

Журналістка Христина Бердинських заявила, що Генпрокуратура України отримала дозвіл на доступ до даних її мобільного телефону.

Про це вона написала у Facebook.

"Лариса Сарган (прес-секретар генерального прокурор Юрія Луценка - ред.) щойно повідомила, що стосовно мого телефону теж є ухвала суду, аналогічна, як у Наталії Седлецької", - йдеться в її публікації. 

Пізніше Бердинських опублікувала надіслане їй 2016 року повідомлення з погрозами про те, що її "пам'ятник стоятиме поряд з пам'ятником Гонгадзе", якщо вона продовжить критикувати компанію "Київгаз".

"Я от не боюся зовсім і не панікую. Ну і нехай копаються, на здоров'я. Я навіть можу зробити підказку, що читати. У мене є всього одне прохання до тих, хто вивчатиме мій телефон! Там є ця СМС 2016 року, яку я не видаляю, бережу й щодо якої 2 роки поліція не змогла нічого встановити. Хто її писав і хто замовив мене так жахливо потролити?", - написала вона.

Только что узнала, что по мне тоже есть ухвала суда, которая позволяет ГПУ проверить мой телефон за 1,5 года. Я вот не...

Опубліковано Kristina Berdynskykh Середа, 5 вересня 2018 р.

Раніше журналістка програми "Схеми" Наталія Седлецька дізналася, що ГПУ має доступ до дзвінків, СМС-повідомлень та геолокації її мобільного телефону у період від липня 2016 до листопада 2017. Її запросили до генерального прокурора Луценка для розмови за зачиненими дверима, проте Седлецька відмовилася, наголосивши, що такі розмови мають відбуватися публічно.  

Седлецька та низка інших журналістів є свідками у справі про можливе розголошення державної таємниці та даних досудового розслідування очільником НАБУ Артемом Ситником. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація