Смачний квас із бузини: як приготувати газований напій

Смачний квас із бузини: як приготувати газований напій

Квас із бузини: рецепт / Фото: pixabay.com

Господині полюбляють радувати своїх рідних смачними натуральними напоями. На початку червня можна приготувати корисний квас із бузини. Читайте в матеріалі ТСН.ua, як це зробити і що для нього потрібно.

Квас із бузини чудово втамовує спрагу навіть у найспекотніший день. В народі цей напій часто називають "домашнім шампанським". А рецепт квасу із бузини настільки простий, що з ним впорається будь-хто.

Вам знадобиться:

  • 10 л води;
  • 12-15 суцвіть бузини;
  • 1-1,2 кг цукру;
  • 10-20 г лимонної кислоти (можна замінити 1 лимоном).

Як приготувати газований квас із бузини:

  1. Заздалегідь зберіть суцвіття з чорної бузини (робити це краще в суху погоду) - квас домашній готується з пилка цієї рослини, адже в ньому є натуральні дріжджі, які харчуються цукром (тому напій вийде газованим).
  2. Зверніть увагу, що на квас із бузини найкраще підходять молоді суцвіття, які вже розкрилися. Також обов'язково перевірте, щоб на квітах не було комах.
  3. Зріжте квіти з пилком із плодоніжок.
  4. Візьміть велику каструлю, на дно висипте підготовлені квіти бузини. Додайте цукор, сік лимона чи лимонну кислоту.
  5. Залийте 10 літрами води, перемішайте, щоб розчинився цукор. Залиште ємність за кімнатної температури на 5 днів, щоб розпочався процес бродіння. Щоб усередину не потрапили мошки, не забудьте накрити її рушником. Перемішуйте квас декілька разів на день.
  6. Коли квас із бузини готовий, відцідіть його від квітів. Перелийте у пляшки так, щоб одна четверта ємності залишалася вільною. Стисніть пляшку, щоб вийшло повітря. Закрийте кришкою і поставте до холодильника або іншого прохолодного місця.

Коли стінки пляшки надуються, це означає, що процес бродіння повністю завершився і напій готовий до вживання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація