Справа Шеремета: підозрюваного Антоненка знову не привезли на засідання суду

Справа Шеремета: підозрюваного Антоненка знову не привезли на засідання суду

Фото: УНІАН

Сьогодні мали переглядати запобіжний захід підозрюваному.

Печерський суд переніс засідання щодо Андрія Антоненка, підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, передає ТСН.

Підозрюваного знову не доставили до судової зали. Минулого тижня в Апеляційному суді теж не відбувся розгляд апеляції на подовження запобіжного заходу, бо не доправили підозрюваного та матеріали справи. Захисники називають це затягуванням процесу. Друзі кажуть і про психологічний тиск. Зокрема, упродовж трьох останніх тижнів у Антоненка болить зуб і увесь цей час слідчий не дає згоди на його візит до стоматолога.

Як відомо, у грудні минулого року військову медсестру Яну Дугарь, дитячу кардіохирургиню Юлію Кузьменко та музиканта і військового Андрія Антоненка затримали за підозрою у підриві автомобіля журналіста Павла Шеремета влітку 2016 року. Захист усіх трьох називає звинувачення бездоказовим і безглуздим.

Печерский суд переніс засідання щодо підозрюваного у вбивстві Шеремета Андрія Антоненка

Печерский суд переніс засідання щодо підозрюваного у вбивстві Шеремета Андрія Антоненка

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

За версією слідства, саме вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Антоненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого. Кузьменко також призначили тримання під вартою терміном 60 днів - до 8 лютого. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. Суд призначив їй обмежувальний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Повʼязані теми:

Наступна публікація