Справа вбивства Шеремета. Баканов припустив, що фігуранти справи могли бути агентами СБУ

Справа вбивства Шеремета. Баканов припустив, що фігуранти справи могли бути агентами СБУ

Фото: twitter.com/Радіо Свобода

Голова Служби безпеки спростував інформацію, що його структура блокує розслідування.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов припустив, що фігуранти справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, зокрема Владислав Геращенко "Буча", могли бути агентами СБУ.

Про це Баканов розповів в коментарі "Українським новинам" 18 лютого.

За словами голови спецслужби, він не знає, які завдання могли виконувати тоді працівники СБУ.

"Можливо, вони (фігуранти) були їх (співробітників СБУ) агентурою", - сказав він та додав, що його підопічні ніяк не блокують розслідування справи та готові допомагати у цьому напрямку.

Раніше колишній заступник голови Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов заявив про причетність співробітника Департаменту контррозвідки Служби безпеки Андрія Омельченка до приховування фактів про вбивство журналіста Павла Шеремета і опублікував аудіозапис нібито розмови Омельченка з фігурантом справи Владиславом Грищенком (на прізвисько "Буча"). Владислава Грищенка на псевдо "Буча" затримали 24 вересня, його дружину "Пуму" – 5 листопада. 

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Повʼязані теми:

Наступна публікація